Jorma Öhman – Tiilikaton huoltomaalaus

tammi 22, 2018 | Tiilikatto | 0 Kommenttia

Jorma Öhman asuu Helsingissä. Hänen kotinsa on vuonna 1978 valmistunut omakotitalo, jossa on tiilikatto. Vuonna 2017 katolle tehtiin huoltomaalaus, jonka yhteydessä katto pestiin, sammal poistettiin ja katon pinta käsiteltiin kasvustonestoaineella. Sen jälkeen katto pinnoitettiin uudelleen. Jorma on ollut tyytyväinen työn jälkeen sekä sen laatuun.

Jorma Öhman on eläkkeellä ja asuu Helsingissä Suutarilan kaupunginosassa itse rakentamassaan omakotitalossa, joka on valmistunut vuonna 1978. Alunperin talossa oli mineriittikatto, jonka Jorma kuitenkin vaihdatti tiilikattoon 2000-luvun vaihteessa.

–Olin itse kerran aikaisemmin käsitellyt tiilikaton omatoimisesti. Siitä meni pari vuotta, ja sitten katto meni jälleen huonoon kuntoon, Jorma muistelee.

Tällä kertaa Jorma päätti teetättää katon puhdistuksen ja pinnoituksen jollakulla muulla. Kun naapuritaloon tehtiin vastaavaa työtä, kävi Jorma pyytämässä asentajat katsomaan myös hänen kattoaan. Sopimus huoltomaalauksen toteuttamisesta syntyi.

–Sammalta oli niin paljon ja jokunen tiili oli mennyt muutenkin huonoon kuntoon. Kate olisi varmaankin mennyt siitä edelleen huonompaan kuntoon, joten ajattelimme, että käsitellään se nyt sitten kunnolla, Jorma sanoo.
 
–Katto puhdistettiin, sammal poistettiin ja sitten katolle tehtiin pintakäsittely. Työ tehtiin sen takia, että katolle tulisi enemmän elinikää. Sammal kun tahtoo tuhota tiilen. Tiili rapautuu, ja sitten sen kunto huonontuu aika äkkiä, hän painottaa.
 
Huolellista työtä hyvillä varusteilla Huoltomaalaus sujui hyvin, ja talossa pystyi asumaan normaalisti toteutuksen ajan. Asentajat olivat Jorman mielestä mukavia ja tekivät työnsä huolella. Työn hinta pysyi sovituissa lukemissa. Huoltomaalaus valmistui sovitussa aikataulussa työtä häirinneistä sateista huolimatta.

–Asentajat näyttivät tekevän aika huolellista työtä. Se loi minulle sellaista uskoa, että katto voi nyt pärjätä pidempään ennen kuin sille tarvitsee tehdä mitään uudestaan. Minulle jäi hyvä fiilis. Asentajien varusteet olivat hyvät, ja esimerkiksi pesurien suuttimet olivat sellaiset, että ne soveltuivat erilaisiin kaltevuuksiin, Jorma kuvailee.

 

–En tiedä oliko huoltomaalaus niin halpa, mutta mielestäni tässä on kyse enemmän siitä, millainen se työn jälki on ja kuinka kauan pinnoitteet pysyvät katossa. Sehän tässä on se tärkein asia. Hintaa ei pidä sillä tavalla tuijottaa, vaan sitä työn laatua –millainen käsittely on ja miten se tehdään, Jorma kiteyttää.

Kiinnostuitko?

Kaipaako kattosi kuntotarkastusta tai huoltoa? Kattokumppanit on katon kunnossapidon asiantuntija yli 1000 katon kokemuksella.

Ota rohkeasti yhteyttä, autamme mielellämme!

Asiakaskokemukset kategorioittain